Kleurbeleven

De wereld van de kleuren, wat een rijkdom is dat. Die kleuren hebben iets te zeggen, zonder woorden te gebruiken. Ze hebben zo hun eigen werking, direct, onmiddellijk. Je hoeft er niets voor te kunnen om dat te ervaren, je hoeft er alleen maar naar te kijken.

Iedereen kent wel het stralende van goudgeel, het verwarmende van oranje en het weidse van hemelsblauw. Iedere kleur heeft zo zijn eigen vibratie, zijn eigen energie en dat geldt ook voor alle nuances binnen één kleur. Hoeveel verschillende rode kleuren zijn er en hoeveel verschillende tinten blauw? Wat heerlijk om daar mee bezig te zijn, om dat te onderzoeken en te ervaren, dat is Kleurbeleven!

De gids bij het kleurenspel is altijd: die kleuren die aantrekkelijk zijn, die iets extra’s hebben, of ons innerlijk raken. Dáár hebben we blijkbaar behoefte aan, want anders zouden ze ons niet opvallen en aantrekken. Ze hebben een bepaalde energie die ons op de één of andere manier verrijkt. Om hun werking en invloed in ons bewust te maken kunnen we die kleur innerlijk gaan beleven. Zo wordt de kleur, komend vanuit onze buitenwereld, een persoonlijke innerlijke ervaring. En dat wat die kleur ons biedt, brengt ons meer en meer in contact met ons innerlijke zelf, wij, deel uitmakend van het grandioze bestaan dat in ons wacht om herkend en beleefd te worden.
Daarna brengen we bij het schilderen die innerlijke ervaring weer naar buiten. Met verf kunnen we zo via de kleuren naar buiten toe zichtbaar maken wat er van binnen in ons leeft.