Over mij

In 2000 ging ik naar een meditatie avond bij Douwe Tiemersma. Ik weet niet waarom ik juist dáár heen ging. Het gebeurde. Na deze kennismaking volgde ik bij hem de tweejarige bijscholing Pranayama I en II. Er ontstond een klassieke leraar-leerling relatie overeenkomend met de Advaita traditie in de lijn van Sri Nisargadatta Maharaj.
Het onderricht van Douwe bestond uit hatha yoga, pranayama en meditatie en uit gesprekken (satsangs). De gesprekken gingen over het Non-duale Zijn in het dagelijkse leven. Steeds weer stelde hij de vraag: ‘Hoe zit het met jezelf?’. Inzicht en zelfonderzoek, dat was de weg naar Openheid.
Juist die praktische benadering van de Advaita filosofie sprak mij zeer aan. Ik ben er als mens en yogadocent door gevormd en dat wil ik graag doorgeven. Ik ben bij hem gebleven tot zijn overlijden in 2012, dankbaar dat hij mijn leraar was. Het was goed zo.

‘Het leven is één sfeer van zelf-zijn en daarin zitten geen scheidingen’ DT

Ervaring als yogadocent
Het verzorgen van lessen energetische hatha yoga en nondualiteit aan 1e, 2e en 3e jaars studenten bij de Samsara Yogadocenten Opleiding
Ontwikkelen en verzorgen van de volgende meerdaagse bijscholingen voor yogadocenten bij Samsara Yogadocenten Opleiding : Yoga en Meridianen, Yoga en Bewustwording, Pranayama, Nondualiteit en Yoga
Het verzorgen van lessen energetische hatha yoga vanuit een nonduale visie bij de Advaita Yogaleraren Opleiding

Overige ervaring
Het geven van individuele begeleiding in de vorm van gesprekken in het kader van Advaita onderricht.
Het mede vormgeven van de Advaita Yogaleraren Opleiding onder leiding van Douwe Tiemersma en na zijn overlijden het vervullen van de taak van coördinator aan de opleiding.

Gevolgde opleidingen
– Docenten opleiding Kleurbeleven, Dick Meeldijk, Zaltbommel
– Samsara Yogadocenten Opleiding, Danielle Bersma, Bilthoven
– Docenten opleiding Yoga Instituut Scheveningen, Truus van Boulogne

Gevolgde bijscholingen
– Filosofische Geschriften, Aad Verboom, Schiedam
– Chakra Yoga, Douwe Tiemersma, Gouda
– Pranayama I en II, Douwe Tiemersma, Gouda
– Kringspieren Bekkenbodem, Rita Beintema, Bilthoven
– Zwangerschapsyoga, Danielle Bersma, Bilthoven


Lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN)