Workshop Kleurbeleven

Kleurbeleven Paars, zaterdag 7 januari 2023

Hoe te reageren als we voor iets nieuws en onbekends staan. Wanneer we helemaal geen herkenningspunt vinden in onze herinnerings-voorraad? Een echt ongekende situatie zoals bijvoorbeeld ‘een kleur beleven…’

Is er dan ‘IETS’ in ons waar we een beroep op kunnen doen om die ongekende situatie aan te gaan? Waar vallen we dan op terug? Hebben we misschien een persoonlijke voorraadschuur voor niet te voorziene oplossingen… of zijn we in dat geval bereid om zelf als referentie er te zijn?

Wat dient dan als eigen referentie?
Wie weet kan PAARS ons wel helpen om bij die UNIEKE, ONVERVANGBARE EIGENHEID IN ONS terecht te komen, terecht te komen bij EEN WETEN dat niet bewezen hoeft te worden om toch ‘WAAR’ te zijn. Een WETEN wat anderen niet met ons hoeven te delen om toch WAAR te zijn.


Oefening: Ga rechtop op een stoel zitten en zet beide voeten op heupbreedte naast elkaar op de grond. Ga met je aandacht naar je voeten. Voel het contact met de ondergrond. Wees je bewust van het zitten. Ervaar de druk of zwaarte van het zitvlak op de stoel. Strek dan je armen naar voren uit en kijk naar je handen. Spreid de armen en handen langzaam zijwaarts uit, terwijl je ogen de handen volgen. Wat gebeurt er? Laat je armen en handen zakken en sluit je ogen. Merk op hoe je blikveld nu is. Stel je dan voor, dat die hele ruimte gevuld wordt met paarse lavendel of met paarse heide. Kun je je verbinden met het paarse veld? Wat is je ervaring, je beleving?


De workshop begint om 10.00 en duurt tot ongeveer 17.00 uur
Kosten : 80 euro inclusief materialen, koffie en thee
Locatie: Bilthoven
Groepsgrootte: maximaal 7 deelnemers

De workshop start in de ochtend met een bezoek aan de etalage. Het is een reis langs de kleuren, die via onze ogen naar binnen gaat en ons bewust maakt van onze innerlijke ervaring. Die innerlijke ervaring mag ook gedeeld worden in de groep.
In de middag schilderen we de beleving van oranje met al zijn nuances. Daarbij staan ook alle andere kleuren tot je beschikking. Na het schilderen maken we een tentoonstelling van de schilderijen en die gaan we met elkaar bekijken.

Ervaring met schilderen is niet nodig. Het gaat om het schilderen vanuit jezelf.

Heb je zin om mee te doen met de workshop of wil je meer weten, je kunt me bereiken via het contactformulier.